Hva er yoga og hvorfor er det så populært?

Målet med å praktisere yoga er å oppnå ro, økt konsentrasjon og at kroppen blir løsrevet fra sinnet. Yoga gir deg et mentalt avbrekk.
yoga

Yoga er en filosofi som stammer fra hinduismen og det er mange retninger innenfor yoga. Målet med å praktisere yoga er å oppnå ro, økt konsentrasjon og at kroppen blir løsrevet fra sinnet.

Yoga gir deg et mentalt avbrekk

Yoga blir stadig mer populært i vesten og grunnen kan være at det gjør deg sterkere i kroppen og sinnet samtidig som det gir deg et avbrekk fra stress, tankespinn og uro. Yoga kobler sammen pust og bevegelse og det gjør det vanskelig å fokusere på noe annet enn det du gjør i øyeblikket – her og nå.

Yoga hjelper deg å lytte til kroppen

Ved en jevnlig yogapraksis blir vi flinkere til å lytte inn til kroppens behov, vi blir mer tilstede og på den måten oppnår vi økt overskudd. Dette er fordeler som er svært viktig i en hektisk hverdag der man til enhver tid er utsatt for “ytre” støy.

I dagens mediasamfunn er påvirkningen fra blant annet sosiale medier og nyheter så krevende og energitappende at det kan resultere i at flere blir utbrent, stresset eller får ulike psykiske lidelser. Yoga bidrar til en pause fra hverdagen, ytre påvirkning, tanker, utfordringer og det tar deg tilbake til øyeblikket her og nå.

Endring starter i deg selv

Yoga betyr å forene og ved å forene pust og bevegelse kan vi skape mer balanse i hverdagen. I en større sammenheng kan yoga forene mennesker og nasjoner på tvers av landegrenser og bidra til å skape mer forståelse og fred i verden. Husk at det eneste vi virkelig kan endre er oss selv og hvordan vi opplever omgivelsene våre. Yoga kan skape endringer i deg som du ikke var klar over at du trengte.

Jeg gleder meg til å treffe gamle og nye yogiser på matten neste uke!

Meld deg på kurs her:

Namaste fra Marie <3

Del dette innlegget

yoga

Marie Ruud Skogedal

Marie Ruud Skogedal er Yogalærer og daglig leder i Spiritus Yoga Marie. Hun har praktisert yoga i 12 år og har flere års erfaring i å undervise Ashtanga – Vinyasa, aktiv, senior, myk, herre og yin yoga.

Personvern og cookies

Spiritusyoga.no tar ditt personvern på alvor! Det brukes cookies og dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Les mer

Yogaweekend i Vakre Hardanger

Bli med å dykke dypere inn i din yogapraksis i naturskjønne omgivelser på Hardangerfjord hotell 

Påmeldingsfrist

Dager
Timer
Minutter
Sekunder