Hvordan få en mindful og harmonisk hverdag med mindre stress?

Vi alle opplever stress innimellom, det er en del av livet. Men går du med det over lengre tid kan det slå ut i fysiske vondter.
yoga

Vi alle opplever usikkerhet og stress innimellom, det er naturlig og en del av livet. Men går du med det over lengre tid kan stress og spenninger slå ut i fysiske vondter som dårlig konsentrasjon, hodepine, spenninger, sykdom og søvnproblemer.

Stress, indre uro og negative tanker kan fort ta overhånd – her er noen enkle tips for å håndtere hverdagen på en bedre måte.

Vær tilstede i øyeblikket

Vær tilstede i øyeblikket og fokuser på hva du gjør akkurat nå. Det kan virke utfordrende dersom du sliter med negative tanker, stress og bekymringer. Men du vil raskt oppdage at det blir enklere etterhvert.

Pust

Pust dypt og hele veien ned i magen. Når man stresser puster man gjerne fra brystet og opp og skuldrene trekkes ubevisst oppunder ørene. Pusten er et verktøy som kan brukes aktiv for å kontrollere uro, angst og stress.

Vær raus mot deg selv

Det er enkelt og ikke være god mot en selv når man er i en vanskelig situasjon. Vær oppmerksom og still deg selv følgende spørsmål: Ville du pratet til en nær venn på samme måte som du prater til deg selv?

Yoga og fysisk aktivitet

Yoga og generelt fysisk aktivitet fremmer helsen, det gir overskudd og er et viktig virkemiddel i å forebygge sykdommer. Når man praktiserer yoga viser undersøkelser at stresshormonet kortisol går ned som er en indikator på at man stresser mindre.

Stress less – da blir livet bedre!

Les mer om mindfulness her:

Namaste fra Marie <3

.

Del dette innlegget

yoga

Marie Ruud Skogedal

Marie Ruud Skogedal er Yogalærer og daglig leder i Spiritus Yoga Marie. Hun har praktisert yoga i 12 år og har flere års erfaring i å undervise Ashtanga – Vinyasa, aktiv, senior, myk, herre og yin yoga.

Personvern og cookies

Spiritusyoga.no tar ditt personvern på alvor! Det brukes cookies og dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Les mer

Yogaweekend i Vakre Hardanger

Bli med å dykke dypere inn i din yogapraksis i naturskjønne omgivelser på Hardangerfjord hotell 

Påmeldingsfrist

Dager
Timer
Minutter
Sekunder