Hvordan integrere mindfulness i hverdagen?

I en hektisk hverdag er det viktig å sette av tid til å kjenne etter på hvordan du har det.

I en hektisk hverdag er det viktig å sette av tid til å kjenne etter på hvordan du har det, bli bevisst på å senke skuldrene og bli oppmerksom på hva som får deg til å føle deg bra. Mindfulness og yoga bidrar til at du mestrer å være til stede i nået slik at du øker bevisstheten din og du trolig får en bedre hverdag. Når du fokuserer på å være tilstede og rette oppmerksomheten mot pusten vil du bli roligere og mer fokusert.

Mindfulness stammer opprinnelig fra Buddhismen og de siste tiårene har det blitt mer og mer populært i Vesten for å oppnå ro, klarhet og bedre helse. 🧘‍♀️

Her får du noen enkle tips til hvordan du kan integrere mer mindfulness i hverdagen din:

🙏 Takknemlighet

Det finnes alltid noe å være takknemlig for, hver eneste dag. Jo mer du praktiserer takknemlighet jo oftere vil du oppleve å være takknemlig. Sett av tid hver kveld til å evaluere dagen og skrive ned hva du er takknemlig for.

🙏 Når du rydder

Mange bruker mye energi på å irritere seg over alt som skal gjøres hjemme. Munker har brukt rydding som en måte å utøve mindfulness på da slike oppgaver ofte oppfattes som kjedelig å gjennomføre. Ved å vende oppmerksomheten til sansene er det enklere å være tilstede i det du gjør. Kanskje kan du nyte pliktene i større grad?

🙏 Dans

Bevegelse gjør at man får bedre kontakt med kroppen samtidig som hjernen slapper av og hjelper deg til å gå inn i sinnet ditt. Vær bevisst på hvordan kroppen kjennes når du beveger den. Beveg deg på en måte som føles naturlig og god for deg og la kroppen flyte med.

Viktigst av alt

Sist men ikke minst – det er viktig at du finner en måte som fungerer for deg og din hverdag. Hold det enkelt og husk at øvelse gjør mester! 🧘‍♀️

«Rather than being your thoughts and emotions, be the awareness behind them»

~ Eckhart Tolle

Les mer om mine tjenester her:

Foto: Irene Sletvik

.

.

.

Del dette innlegget

yoga

Marie Ruud Skogedal

Marie Ruud Skogedal er Yogalærer og daglig leder i Spiritus Yoga Marie. Hun har praktisert yoga i 12 år og har flere års erfaring i å undervise Ashtanga – Vinyasa, aktiv, senior, myk, herre og yin yoga.

Personvern og cookies

Spiritusyoga.no tar ditt personvern på alvor! Det brukes cookies og dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Les mer

Yogaweekend i Vakre Hardanger

Bli med å dykke dypere inn i din yogapraksis i naturskjønne omgivelser på Hardangerfjord hotell 

Påmeldingsfrist

Dager
Timer
Minutter
Sekunder