Hvorfor yoga?

Hektet på yoga som treningsform eller livstil?

For noen er yoga en treningsform og for andre er det en livsstil. Uansett hva yoga betyr for deg eller hvorfor du praktiserer/ ønsker å prøve yoga ønsker jeg å dele mine tanker rundt hvorfor jeg tror at mange blir hektet på yoga.

🧘‍♀️ Å “trene” yoga kan på sikt føre til at du blir sterkere i kroppen. Å mestre de ulike yogaposisjonene krever både styrke og fleksibilitet. Når du praktiserer yoga fokuserer du på å koble sammen pust og kropp det er beroligende og stressreduserende. Fokus på pust og tilstedeværelse gjør det enklere å koble ut og være tilstede når du trener.

🧘‍♀️Pusten påvirker det autonome nervesystemet vårt. Rolig og kontrollert pust fører til at du vil oppleve indre ro og stabilitet. Ved en jevnlig yogapraksis vil du kjenne at du blir mindre stresset og at du bruker pusten som et verktøy både på yogamatten men også ellers i livet.

🧘‍♀️ Høyt stressnivå svekker immunforsvaret vårt. Yogapraksisen kan derfor bidra til å redusere stressnivået og styrke immunforsvaret.

🧘‍♀️ Yoga har som formål å jobbe med kroppen som en helhet – kropp, sinn og sjel. Når du praktiserer yoga vil du oppdage at du er fokusert og avslappet på samme tid. Når kroppen er i balanse er det enklere å “se situasjoner og følelser” i et klarere perspektiv uten å la seg rive med i affekt.

Uavhengig av hvilket motiv du har for å gjøre yoga er det mange fordeler man kan dra nytte av ved å praktisere yoga. Yoga kan føre til en sunnere og mer givende livsstil. For meg representerer yoga livsglede, da det hjelper meg til å stå tryggere i meg selv og i livet.

Alle mennesker i alle aldre vil kunne oppleve positive effekter av en yogapraksis!

“Yoga does not just change the way we see things, it transforms the person who sees.” ― B.K.S Iyengar

Foto: dyktige Irene Sletvik

.

Del dette innlegget

yoga

Marie Ruud Skogedal

Marie Ruud Skogedal er Yogalærer og daglig leder i Spiritus Yoga Marie. Hun har praktisert yoga i 12 år og har flere års erfaring i å undervise Ashtanga – Vinyasa, aktiv, senior, myk, herre og yin yoga.

Personvern og cookies

Spiritusyoga.no tar ditt personvern på alvor! Det brukes cookies og dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Les mer

Yogaweekend i Vakre Hardanger

Bli med å dykke dypere inn i din yogapraksis i naturskjønne omgivelser på Hardangerfjord hotell 

Påmeldingsfrist

Dager
Timer
Minutter
Sekunder