Yoga og indre ro

Yoga, pusteteknikker og meditasjon er min form for terapi når livet blir vanskelig .

I årevis jaktet jeg febrilsk på å finne min vei til indre ro. Jeg pratet meg selv ned og slet med angst,depresjon, uro og periodevis PTSD.

I 2013 toppet det seg og det føltes tidvis som om angsten var for altoppslukende sterk, problemene for uovervinnelig og stor – slik at jeg ikke ville klare å stå i dem.

Samme år fant jeg yogaen eller som jeg liker å tro: yogaen fant meg. 

Yoga fant meg 

Det var bruk av pust og den sinnsroen jeg gradvis oppnådde som fenget meg først. Ettersom jeg aldri har vært en treningssenter person likte jeg også «treningsformen» yoga og etterhvert opplevde jeg at jeg ble sterkere og smidigere i kroppen.

I de påfølgende årene ble dragningen mot yoga og meditasjon større, sterkere og til slutt ble det helt uunnværlig.

I dag vil jeg gå så langt å si at yoga og meditasjon er min form for terapi. Det sørger for at kroppen og sinnet forenes slik at jeg er mer tilstede i eget sinn. 

Det har hjulpet meg til å stå i problemer på en bedre og stødigere måte. Jeg har integrert bruk av riktig pusteteknikk på matten, men også i livet generelt.

Pusten er mitt indre verktøy som alltid er tilgjengelig. Den er mitt anker og trygge havn når ting blir vanskelig.

Livet skjer 

Gjennom livet går vi på ulike smeller, livet kan være rått og brutalt. Vi opplever problemer, utfordringer og traumer – noen større og fler enn andre.

Vi går ikke gjennom livet uten å feile det er menneskelig å gjøre feil. Av erfaring vet jeg at å akseptere og tilgi seg selv for feilene man har begått er alt annet enn enkelt.

Om du kunnet endret på alle de feilene du har gjort i din fortid ville du også fjernet erfaringene, selvinnsikten og den kunnskapen du har opparbeidet deg for å ta gode valg for fremtiden. 

Lær å akseptere deg selv for den du er og gi slipp på det som har vært.

Vær sulten på å finne din vei, bli bevisst på hva som fyller ditt beger med positiv energi og finn din yoga – din vei til indre ro!

Del dette innlegget

yoga

Marie Ruud Skogedal

Marie Ruud Skogedal er Yogalærer og daglig leder i Spiritus Yoga Marie. Hun har praktisert yoga i 12 år og har flere års erfaring i å undervise Ashtanga – Vinyasa, aktiv, senior, myk, herre og yin yoga.

Personvern og cookies

Spiritusyoga.no tar ditt personvern på alvor! Det brukes cookies og dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Les mer

Yogaweekend i Vakre Hardanger

Bli med å dykke dypere inn i din yogapraksis i naturskjønne omgivelser på Hardangerfjord hotell 

Påmeldingsfrist

Dager
Timer
Minutter
Sekunder