Karma Yoga – den viktigste praksisen

Karma yoga er en giver, og ikke en-som-tar-holdning det er handlingens yoga
Yoga

Karma er et ord som har blitt mer vanlig i det norske språket men hva betyr egentlig karma?

Karma kommer fra Sanskrit og det betyr to ting – “Det vi gjør eller handlinger” og “Det avtrykket som resultatet av handlinger gir i vårt sinn.”

Mitt første møte med karma yoga

Mitt først møte med karma yoga var på en yoga retreat. Jeg var ferdig med morgenpraksisen og hadde spist frokost da en av beboerne spurte om jeg ønsket å bli med på karma yoga. Ivrig som jeg var etter å praktisere enda mer yoga tok jeg med meg yogamatten og møtte opp i stuen. Jeg fikk litt av et sjokk da jeg ble sendt på lageret for å vaske….

Jeg har lært mye om karma yoga siden den gang

Karma er læren om at handlinger gjort mot deg selv eller andre får konsekvenser. Det handler om å finne en tilstedeværelse i livet gjennom dine handlinger som leder til frihet og forandring. Hvordan kan vi gjøre handlinger som leder til innsikt?

Yoga gir deg selvinnsikt til å forstå at vi må gjøre endringen selv. Det lærer deg at vi må stå for våre handlinger og at vi selv er ansvarlig for hva vi velger å fylle dagene med.

Karma yoga bidrar til å se veien klarere

Man skal gi alt, gjøre sitt beste og være tilstede i sinnet. Karma yoga handler om å åpne seg for noe nytt. Det handler om å oppleve gleden av å takle livet og de utfordringer som livet byr på med en en større sinnsro. Det handler om og ikke la seg styre av de ytre faktorene som hele tiden ligger og lurer og påvirker oss. Det handler om å stå i livet og ikke flykte – og evne å se veien og målet klarere.

Les mer om min historie her:

Karma yoga er en giver, og ikke en-som-tar-holdning det er handlingens yoga – Hva kan du gjøre – både for deg selv og en annen?

Namaste fra Marie

Del dette innlegget

yoga

Marie Ruud Skogedal

Marie Ruud Skogedal er Yogalærer og daglig leder i Spiritus Yoga Marie. Hun har praktisert yoga i 12 år og har flere års erfaring i å undervise Ashtanga – Vinyasa, aktiv, senior, myk, herre og yin yoga.

Personvern og cookies

Spiritusyoga.no tar ditt personvern på alvor! Det brukes cookies og dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Les mer

Yogaweekend i Vakre Hardanger

Bli med å dykke dypere inn i din yogapraksis i naturskjønne omgivelser på Hardangerfjord hotell 

Påmeldingsfrist

Dager
Timer
Minutter
Sekunder