Lykke er å være takknemlig

Takknemlighet er en av de viktigste faktorene for at vi skal synes at vi har det godt. Det er en god måte å skru av negative følelser og tanker på.
yoga

Det er søndag 15.01.2023 og dagen før dagen – uke 3, mandag og yogakursoppstart.

Hver dag er jeg takknemlig for at jeg får en ny dag i gave, nyte en kopp kaffe og gjøre meg klar for en ny start.

Gleden over å kunne formidle det jeg brenner for

Jeg kjenner på en enormt takknemlighet for at jeg er så heldig at jeg får lov til å arbeide med det jeg brenner for å formidle yoga, pust og meditasjon hele uken – fra mandag til torsdag.

Har du lett for å takke og føle på takknemlighet?

Takknemlighet er en av de viktigste faktorene for at vi skal synes at vi har det godt. Det er en god måte å skru av negative følelser og tanker på. Det er langt mer enn en spontan følelse – det henger sammen med hvordan vi tenker og oppfører oss.

Husk

Husk: Det er ALLTID noe å være takknemlig for – hver eneste dag.

I Norge har de aller fleste en høy levestandard og vi har generelt høye forventninger – vi er priviligerte. Vi har lett for å ta ting for gitt og ta æren for de gode tingene rundt oss. Vi har en tendens til å glemme at at det kanskje er takket være andre mennesker eller omstendigheter vi har fått disse godene i utgangspunktet.

Om du ikke allerede er bevisst på det så bruk litt tid på å reflektere over hva du er takknemlig for og hvem du er glad i. Min erfaring er at opplevelsen av lykke i stor grad er knyttet til tilstedeværelse og takknemlighet. Øv deg på å gi oppmerksomhet til opplevelser i det daglige som du kan glede deg over.

Takknemlighet er som et forstørrelsesglass – den gir fokus til det som er mest meningsfullt i livet.

Takknemlig hilsen fra Marie

Foto: Irene Sletvik

Del dette innlegget

yoga

Marie Ruud Skogedal

Marie Ruud Skogedal er Yogalærer og daglig leder i Spiritus Yoga Marie. Hun har praktisert yoga i 12 år og har flere års erfaring i å undervise Ashtanga – Vinyasa, aktiv, senior, myk, herre og yin yoga.

Personvern og cookies

Spiritusyoga.no tar ditt personvern på alvor! Det brukes cookies og dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Les mer

Yogaweekend i Vakre Hardanger

Bli med å dykke dypere inn i din yogapraksis i naturskjønne omgivelser på Hardangerfjord hotell 

Påmeldingsfrist

Dager
Timer
Minutter
Sekunder