NAMASTE

namaste brukes ofte som en avslutning for å takke etter endt praksis. Man takker seg selv og man uttrykker takknemlighet til sine lærere og medelever.
yoga

Jeg opplever at noe av det folk som ikke praktiserer yoga er mest opptatt av å spørre meg om er hva ordet namaste betyr og hvorfor vi sier det i yogatimene. 

Om du har deltatt på mine yogatimer så har du også erfart at vi alltid avslutter timen med å plassere håndflatene sammen over hjertet og sier namaste. 

Men hvorfor gjør vi det egentlig? 

Ordet Namaste er navnet på selve håndposisjonen Anjali Mudra og på sanskrit betyr det: Jeg bøyer meg for det guddommelige i deg. 

I mange land brukes namaste som en hilsen i møte med andre mennesker slik som vi i vesten håndhilser og sier ”hei” eller ”ha det bra”. 

Vi takker for praksisen

I yoga-sammenheng brukes det som oftest som en avslutning for å takke etter endt praksis. Man takker seg selv ydmykt for det man har gjort, man uttrykker takknemlighet til sine lærere som har ledet veien, og en viser takknemlighet til sine medelever. Hilsenen kan også sies å stå for at man på et spirituelt plan anerkjenner ”lyset” i en selv og i andre mennesker, at vi alle er ett.

Her er to ulike forklaringer for å uttrykke hva ”Namaste betyr:

 «I greet that place within you, which is love, light and life.  And when I am in that place in me, and you are in that place in you, we are not separate.»

«My soul honors your soul.  I honor the place in you where the entire Universe resides.  I honor the light, love, truth, beauty and peace within you, because it is also within me.  In sharing these things we are united, we are the same, we are one.».

Namaste er så mye mer enn hei og ha det godt. Det anerkjenner våre menneskelige likheter, at vi alle er ett – vi er barn av regnbuen uansett hvor vi kommer fra eller hvor ulike vi er.

Neste gang du hører namaste etter yogatimen din så bruk litt tid til å reflektere rundt hva Namaste betyr for deg. 

Namaste og kjærlighet fra Marie 

Del dette innlegget

yoga

Marie Ruud Skogedal

Marie Ruud Skogedal er Yogalærer og daglig leder i Spiritus Yoga Marie. Hun har praktisert yoga i 12 år og har flere års erfaring i å undervise Ashtanga – Vinyasa, aktiv, senior, myk, herre og yin yoga.

Personvern og cookies

Spiritusyoga.no tar ditt personvern på alvor! Det brukes cookies og dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Les mer

Yogaweekend i Vakre Hardanger

Bli med å dykke dypere inn i din yogapraksis i naturskjønne omgivelser på Hardangerfjord hotell 

Påmeldingsfrist

Dager
Timer
Minutter
Sekunder