Verdensdagen for psykisk helse – Lag plass

Å våge og prate om psykisk sykdom er viktig og avgjørende for at flere skal tørre å åpne seg rundt temaet
yoga

Årets verdensdag for psykisk helse oppfordrer til å gjøre våre viktigste møteplasser mer inkluderende.

Å prate om psykisk sykdom er viktig og avgjørende for at flere skal tørre å åpne seg rundt temaet. Jeg har selv valgt å være åpen rundt mine utfordringer da jeg tror at åpenhet rundt sårbarhet er viktig og at mange kan kjenne seg igjen.

Lag plass

Årets tema oppfordrer til sosial støtte som kan bidra til å redde liv. En av fem i Norge opplever diskriminering på bakgrunn av sykdom, kjønn, alder, etnisk opprinnelse eller seksuell identitet. Ensomhet og utenforskap er sentrale utfordringer for den psykiske folkehelsen. Mennesker har et grunnleggende behov for å bli sett, føle tilhørighet og ha noen å støtte seg til. Tiltak som kan styrke opplevelsen av forståelse er helsefremmende og kan redusere hyppigheten av både psykiske og fysiske plager.🙏

Verdensdagen i år oppfordrer til å lage plass til flere. Det er med på å utvide vår forståelse for hverandre for å motvirke stigma, ensomhet og utenforskap.

Vi har alle et ansvar for å lage plass til flere og vi trenger hverandre.

Namaste

Foto: Irene Sletvik

Del dette innlegget

yoga

Marie Ruud Skogedal

Marie Ruud Skogedal er Yogalærer og daglig leder i Spiritus Yoga Marie. Hun har praktisert yoga i 12 år og har flere års erfaring i å undervise Ashtanga – Vinyasa, aktiv, senior, myk, herre og yin yoga.

Personvern og cookies

Spiritusyoga.no tar ditt personvern på alvor! Det brukes cookies og dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester. Les mer

Yogaweekend i Vakre Hardanger

Bli med å dykke dypere inn i din yogapraksis i naturskjønne omgivelser på Hardangerfjord hotell 

Påmeldingsfrist

Dager
Timer
Minutter
Sekunder